Kani loikkaa Reko-rinkiin

Kanipaisti on helppo valmistaa uunissa.

Kaninliha ei ole vielä kovin yleistä ruokapöydissä. Kanissa on kuitenkin runsaasti proteiinia ja vähän rasvaa, joten se on terveellinen vaihtoehto.

Salakanrannan emäntä Hanne Rinkinen on lähdössä mukaan Reko-lähiruokarinkiin ja kaninlihaa voi ostaa Puumalan ylätorilta kesäkuusta alkaen.

Rinkinen valmisti itse ensimmäistä kertaa kaniruokaa muutama vuosi sitten.

-Tein siitä pataruokaa ja se kelpasi koko perheelle. Lapsetkaan arastelleet asiaa. Sen jälkeen kaninliha oli kuin mitä tahansa lihaa, hän kertoo.

Rinkisen mukaan suurin syy ihmisten ennakkoluuloihin kaninlihaa kohtaan on siinä, että kanit mielletään niin vahvasti lemmikeiksi. Sen vuoksi hänellä onkin tarjolla maistiaisia ennakkoluuloja vähentämässä.

Luet aiheesta lisää tämän päivän lehdestä.