Suomen paras ruokamatkailutuote tulee Saimaalta

Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston yrittäjät Janne ja Jaana Kuivalainen, Tertin Kartanon Arttu ja Pepita Pylkkänen sekä TeaHouse of Wehmaisin Anna Grotenfelt-Paunonen.

Saimaa Gastronomy -yritysverkoston Makujen viikonloput on palkittu vuoden 2019 parhaana ruokamatkailutuotteena Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa. Tunnustusta kisassa saavutti myös toinen eteläsavolainen matkailutuote: puumalalaisen Okkolan lomamökkien Emännän piirakkapaja palkittiin merkittävänä ruokamatkailutekona.

Hungry for Finland -kilpailu rohkaisee yrityksiä uuden ja elämyksellisen ruokamatkailutarjonnan kehittämiseen. Saimaa Gastronomyn ruokaviikonloput valittiin voittajaksi 42 ehdokkaan joukosta.

Raati kiinnitti huomiota mm. paikallisuuteen, lähiruokaan, yhteistyöhön ja liiketoiminnalliseen kannattavuuteen. Raadin mukaan Saimaa Gastronomy on erinomainen esimerkki yritysten välisestä yhteistyöstä. Verkostoon kuuluu neljä eri puolella Saimaata sijaitsevaa perheyritystä: Sahanlahti Resort Puumalasta, Tertin Kartano Mikkelistä, TeaHouse of Wehmais Juvalta ja Hotelli Punkaharju Punkaharjulta. Verkosto houkuttelee matkailijoita elämykselliselle makumatkalle neljälle paikkakunnalle yhden viikonlopun aikana.
– Makujen viikonloppu on laadukas ja ajan henkeen sopiva tuote: gastronomia kiinnostaa nyt kovasti. Aiomme vakiinnuttaa tämän palvelun ja tuottaa myös uusia, kuten kiertomatkatuotteen kansainvälisille markkinoille, sanoo Jaana Kuivalainen Sahanlahti Resortista.

Verkoston yhteistyötä, tuotekehitystä ja markkinointia on edistetty Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n koordinoimissa Visit Saimaa -hankkeissa. Yrittäjät ovat kiitollisia kehittämiseen saamastaan tuesta ja resursseista. Yhteinen markkinointi on auttanut asiakkaita, matkanjärjestäjiä ja mediaa löytämään verkoston palvelut. Tämä on tuonut yrityksiin lisää kävijöitä sekä lisännyt niiden tunnettuutta Suomessa ja ulkomailla. Kaiken kaikkiaan hankkeilla on ollut erittäin merkittävä vaikutus liiketoiminnan ja osaamisen kehittämisessä, kiittelevät yrittäjät.

Lue lisää 25.9. ilmestyvästä Puumala-lehdestä!