Sauli Niinistö keräsi kaksi kolmasosaa äänistä

29.1.2018

Istuva presidentti, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö sai Puumalan äänistä 66,8 prosenttia presidentinvaaleissa. Yhteensä 1 400 hyväksytystä äänestä Niinistölle annettiin 935 ääntä.

Matti Vanhanen (kesk.) ja oman valitsijayhdistyksensä ehdokas Paavo Väyrynen kävivät taistelun kakkossijasta. Vanhanen otti voiton puolueensa kunniapuheenjohtajasta. Vanhanen sai 9,8 prosenttia äänistä, Väyrynen 7,6. Koko maassa Väyrynen voitti Vanhasen.

Laura Huhtasaari (ps.) sai Puumalan äänistä 6,1 prosenttia ja tasavallassa kakkoseksi sijoittunut Pekka Haavisto (vihr.) 4,8 prosenttia. Tuula Haatainen (sd.) keräsi 3,4 prosenttia, Merja Kyllönen (vas.) 1,1 prosenttia ja Nils Torvalds (r.) 0,4 prosenttia äänistä.

Puumalan äänestysprosentti oli 69. Jos lasketaan vain kotimaan äänet, äänestysprosentti oli 71,2 prosenttia.