Koskenselällä kadonnutta alkaa seuraavaksi etsiä ruumiskoira

3.8.2017

Koskenselällä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kadonnutta miestä ei ole löydetty.

Poliisi kertoi torstaiaamuna Puumala-lehdelle, että poliisi jatkaa etsintöjä seuraavaksi ruumiskoiran avulla. Koiran kanssa mennään järvelle ja katsotaan, havaitseeko se vedestä nousevia hajujälkiä.

Maaetsinnät ovat päättyneet keskiviikkoiltana.

-Nyt ei tiedetä, että mistä enää etsittäisiin, sillä poliisi on käynyt läpi sellaisen alueen, että kadonnut olisi jo löydetty ellei hän aktiivisesti pyrkisi välttelemään viranomaisia ja muita ihmisiä, kertoo komisario Ilpo Kortelainen Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Tällaiseen välttelyyn ei poliisin mukaan ole syytä.

Poliisin mukaan näyttää epätodennäköiseltä, että 53-vuotias imatralaismies löytyisi elossa. Hän oli heti veneen kaaduttua lähtenyt uimaan lievästi oikealle poispäin Koskenselän leirintäalueelta katsottuna. Tuon jälkeen miehestä ei ole havaintoja.

PELASTUSLAITOS sai hälytyksen keskiviikkona aamulla, kun kello 7.30 aikoihin kuului avunhuutoja. Kahden uistelemaan lähteneen miehen vene oli hörpännyt vettä ilmeisesti miesten vaihtaessa paikkaa puolenyön jälkeen. Molemmat miehet joutuivat veden varaan.

Toinen, 44-vuotias imatralaismies, oli sinnitellyt veneessä kiinni jonkin aikaa ja lopulta uinut kallioiselle saarelle, josta pelastuslaitos kävi hänet hakemassa.

Miesten veneen läheisyydessä ei ollut ketään vene löydettäessä.

Kadonneen miehen lähipiiri on vedonnut sosiaalisessa mediassa, että silmät pidettäisiin auki.

Miehillä ei ollut pelastusliivejä yllään.

P.S. Toisin kuin aiemmin on kerrottu, jo löydetty mies ei sinnitellyt aamuun asti veneessä kiinni roikkuen vaan oli lähtenyt yöllä uimaan ja päätynyt saareen, josta hänet pelastettiin.

Virheellinen tieto on peräisin poliisin keskiviikon aamupäivän käsityksestä tapahtumien kulusta. Pelastuslaitos tiedotti heti keskiviikkoaamuna medialle, että poliisi tiedottaa tapauksesta. Poliisi tiedotti ja nyt pelastuslaitos oikoi tiedotusta.