Puumalan kesästä löytyy jälleen niin uutta kuin perinteistä

18.5.2017
Hieman tavallista hitaampi kevät tarkoittanee, että kesästä tulee lämmin. Jos näin käy, niin voin todeta, että ”mitä minä sanoin”. Ja jos kesä onkin viileämpi, niin unohtakaa juttu. Mikäänhän ei ole niin vaikeaa kuin löytää pieleen menneen sääennusteen tehnyt kolumnisti.

Puumalan kesä täyttyy jälleen monipuolisesta ohjelmasta, johon voitte tutustua tämän lehden välityksellä. Ohjelma elää koko ajan, ja kunnan verkkosivujen tapahtumakalenteria kannattaa sen vuoksi seurata. Vielä tärkeämpää on tutkia tarkkaan joka torstai ilmestyvä Puumala-lehti.

Perinteisten ja hyväksi havaittujen tapahtumien lisäksi kesään tuo uutta virikettä muun muassa Sahanlahden uusi kesäteatteri ja elokuun loppupuolella järjestettävä Saimaa Swimrun -kilpailu. Kirjakemmakatkaan eivät ole vielä päässeet pitkään ikään: tänä vuonna tapahtuma järjestetään toisen kerran. Myös Suomen 100-vuotisjuhlavuosi näkyy vahvasti kesän ohjelmassa.

Ja mikä parasta: Puumalasta voi nauttia myös omassa rauhassa. Allekirjoittaneelle se tarkoittaa esimerkiksi melontaretkiä jossain päin suurta Saimaata. Kesällä liikennöinnin aloittava Norppa II mahdollistaa puolestaan polku- ja moottoripyöräilyn kauniin Lietveden ympäri. Noin 60 kilometriä ainutlaatuista Saimaan järvi- ja metsämaisemaa ei jätä ketään kylmäksi.

Oikein hyvää kesää kaikille Puumala-lehden lukijoille!

Matias Hilden
kunnanjohtaja