Siltatornin valaistusäänestys meni uusiksi – kaksi kilpailutyötä löytyi roskapostista

4.4.2017
Puumalan siltatornin valaistusideakilpailuun tuli lopulta neljä ehdotusta. Alun perin yleisöäänestyksen piti päättyä keskiviikkona kahden esityksen välillä, mutta äänestysaikaa jatkettiin maanantaina, kun kaksi kilpailutyötä löytyi kilpailuasiamiehen roskapostista.
Äänestys jatkuu nyt tämän viikon loppuun päättyen 9.4.
Kaikkien jo äänestäneiden on annettava äänensä uudelleen, sillä äänestys neljän ehdokkaan välillä avattiin uudelleen maanantaina.
Äänestys löytyy Puumalan kunnan etusivulta ”uutiset” -valikon alta.
Ensi viikolla julkaistaan yleisöäänestyksen voittaja ja palkintolautakunnan valinta voittajaksi.
Määräaikaan mennessä jätettyjen ehdotusten nimet ovat Puumalan siltatorni – Uudessa valossa, Vasten auringon siltaa, Saimaanmajakka ja Valon satama.

SILTATORNIN uuteen ilmeeseen satsataan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Yhteistyössä ovat Puumalan kunta ja C2 SmartLight Oy.
-Puumalan siltatorni on tunnettu maamerkki, jota halutaan korostaa valaistuksen keinoin ja tehdä näin siltatornista entistäkin tunnistettavampi osa Puumalan sataman maisemaa, tuoden näin kohteeseen sekä koko alueelle uudenlaista arvoa, sanoo tekninen johtaja Kimmo Hagman.

KILPAILUTUKSEN vaatimuksena oli muun muassa, että siltatornin nykyinen energiaa haaskaava loisteputkivalaistus vaihtuu ledivaloiksi. Valaistuksen lopputuloksena tulee olla toimiva sisävalaistus hissitornin kulkuväylillä sekä sisä- että ulkopuolisilla alueilla. Valaistuksen tulee soveltua ympäristöön ja teemallisesti sen pitää muuntua hyödyntäen leditekniikkaa, värivalaistusta ja C2 SmartLight -valaistuksenohjausta.
-Suunnitelman mukainen valaistussaneeraus on tarkoitus toteuttaa ennen juhannusta, jolloin kesäasukkaat jälleen kansoittavat Puumalan ja siltatornin hissi on jatkuvassa käytössä kuljettaen kulkijoita sataman ja sillan välillä, sanoo Hagman.
Valmis valaistusratkaisu julkistetaan Puumalan Siltakemmakoissa 2.8.2017.
Kunnan etusivun lisäksi äänestysosoite on: www.c2smartlight.com/puumala.