Suu­ret mus­ti­kat hou­kut­ta­vat poi­mi­jaan­sa, kel­ta­vah­ve­rot kut­su­vat met­sään ja tuo­re kala odot­taa pyy­tä­jään­sä. Kesä on pa­ras­ta ai­kaa hyö­dyn­tää lä­hi­ruo­kaa ja luon­non omia an­ti­mia. Myös mo­nen ko­ti­pi­has­sa tai mö­kin kas­vi­maal­la on nyt mitä puh­taim­pia sa­laat­te­ja, til­le­jä ja eri­lai­sia yrt­te­jä ruu­an­lait­toa ri­kas­tut­ta­maan.

Mi­kään ei ole pa­rem­paa kuin lä­hi­ruo­ka, ei­kä mi­kään pät­ki sitä tun­net­ta, kun olet saa­nut it­se han­kit­tua päi­väl­li­sen pöy­tää­si.

Toi­nen hyvä vaih­to­eh­to on kui­ten­kin nou­taa nämä sa­mat her­kut to­ril­ta tai lä­hi­tuot­ta­jal­ta il­man vä­li­kä­siä Reko-ruo­ka­pii­rin kaut­ta. Tämä on­nis­tuu liit­ty­mäl­lä Fa­ce­book-ryh­mään Reko Puu­ma­la. Siel­tä nä­kee ja­ko­päi­vät ja voi ti­la­ta en­nak­koon, nou­taa koo­tus­ti ja naut­tia ha­lu­a­man­sa tuot­teet. Reko-jaot ovat Puo­luk­ka­to­ril­la kun­nan­ta­lon edus­tal­la, Kes­kus­tie 14. Seu­raa­va Reko-päi­vä on lau­an­tai­na 26. hei­nä­kuu­ta.

Me kaik­ki voim­me vai­kut­taa sii­hen, mi­ten pal­jon ja mis­sä ar­vo­kas­ta lä­hel­lä tuo­tet­tua ruo­kaa on jat­kos­sa­kin saa­ta­vil­la. Pelk­kä aja­tus ei rii­tä. Teot rat­kai­se­vat.

Puu­ma­las­sa luon­to on mei­tä lä­hel­lä ja vil­li luon­to al­kaa, kun avaat oven.

Tii­na Judén

pää­toi­mit­ta­ja