Walk-in-rokotukset alkavat Essotessa

Kuva:Essote, Heikki Laine.

Essoten alueelle kirjautui viikonloppuna kaikkiaan 12 positiivista koronatestien tulosta

Edellisen viikon suurista tartuntamääristä johtuen alueella on karanteeniin asetettuna noin 350 henkilöä. Sairaalahoitoon on joutunut muutama henkilö.

Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu pohtimaan suosituksia ja rajoituksia tiistaina 17.8. Koronanyrkki siirsi alueen kiihtymisvaiheeseen viime perjantaina 13. elokuuta.

-Tautia näyttää nyt liikkuvan erityisesti 12-30-vuotiaiden joukossa. Onkin erityisen tärkeää nostaa näiden ryhmien rokotuskattavuutta, vaikka se kokonaisuutena onkin meillä erinomaisella tasolla.

-Jo ensimmäinen rokote auttaa ehkäisemään sairaalahoitoa vaativia tapauksia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote aloittaa tänään Mikkelin keskussairaalan pisteessä rokotukset ilman ajanvarausta eli niin kutsutut walk-in-rokotukset klo 15.15-17.30. Ilman ajanvarausta rokotuksiin voivat tulla tuolloin ensimmäistä rokotetta hakevat.

Seuraavat ajanvarauksettomat rokotusajat ovat keskussairaalalla torstaina 19.8. klo 15.15-17.30 ja maanantaina 23.8. klo 9.30-17.30. Näinä walk-in-päivinä voi tulla hakemaan myös ne, jotka haluavat aikaistaa koronarokotusvälin kahdeksaan viikkoon.

 

Myös muissa Essoten alueen toimipisteissä tullaan järjestämään walk-in-rokotuspäiviä, joista tiedotetaan erikseen.

-Rokotukseen kannattaa ottaa Kela-kortti mukaan ja pukeutua siten, että olkapään saa helposti näkyviin tai paidan pois. Varaudu odottamaan 15 minuuttia rokotuksen jälkeen rokotuspisteen läheisyydessä mahdollista allergista reaktiota, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kaikki 17.30 mennessä saapuneet rokotetaan, eli jono suljetaan silloin ja kaikki tuolloin jonossa olevat piikitetään loppuun.

Nuorten ikäryhmien rokotuskattavuuden parantamiseksi Essoten rokottajat jalkautuvat lähiviikkoina kouluille, ammattioppilaitoksiin ja korkeakouluille.

Ensimmäisen koronarokotteen oli maanantaihin 16.8. mennessä saanut Essoten alueella kaikkiaan hiukan alle 70 000 henkilöä, 75,2 prosenttia koko väestöstä. Toisen annoksen on saanut jo 54,7 prosenttia väestöstä.