Höyrylaivaregatassa tuhansia kävijöitä

Regattaa saapui seuraamaan tuhansia ihmisiä. Erityisesti höyrylaivojen rantautuminen kiinnosti. Kuva: Juhis Ranta

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka saapui regatan etujoukoissa Saimaa -laivan kyydissä.

Juhis Ranta

Perinteinen Saimaan Höyrylaiva Regatta järjestettiin Puumalan satamassa viime lauantaina. Arvioden mukaan tapahtumaan osallistui tuhansia vieraita. Regatan höyrylaivaletkaa johti Väyläviraston omistama S/S Saimaa, jonka kyydissä satamaan saapui viestintä- ja liikenneministeri Timo Harakka, sekä Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva.

Ville Haapasalo keskustelee Timo Harakan kanssa laivojen rantauduttua. Kuva: Juhis Ranta

Höyrylaivoja regatassa oli yhteensä 21. Laivojen saapuessa satamaan Ville Haapasalo kertoo yleisölle tietoja laivoista. Haapasalo kertoo laivojen teknisiä tietoja, omistussuhteita kotisataman sijainteja sekä laivojen entisiä ja nykyisiä käyttötarkoituksia.

Laivojen rantautumisen jälkeen kunnanjohtaja Niina Kuuva puhui sataman lavalta. Hän kiiti höyrypursiseuran vapaaehtoisia, jotka ovat upean juhlaregatan mahdollistaneet. S/S Saimaalla ministerin kanssa matkannut Kuuva kertoi keskustelleensa ministerin kanssa muiden muassa Hätinvirran sillan rakentamisesta ja pyöräilyturvallisuuden parantamisesta.

Satamassa oli tiivis tunnelma kun pari kymmentä höyrylaivaa rantautui. Laivojen välisiltä lähikontakteiltakaan ei vältytty. Kuva: Juhis Ranta

Ministeri Harakka palasi omassa puheessaan historiaan. Hän kertoi, miten höyrylaivan vihellys, kuvankaunis Saimaa ja tukkilautat kuuluvat perinteikkäinä Suomen kesään. Ministeri kertoi historiallisesta päätöksestä, kun eduskunta hyväksyi valtakunnallisen liikennejärjestelmän suunnitelman vuosille 2021-32. Kyseessä on Harakan mukaan ensimmäinen pitkällä tähtäimellä kaikkia liikennemuotoja kehittävä ja investointeja ohjaava liikennesuunnitelma.

Historialliset höyrylaivat rivissä ovat vaikuttava näky Puumalan salmen sillalta katsottuna. Kuva: Juhis Ranta

Regattaan osallistui seuraavat höyrylaivat:

S/S Saimaa, S/S Juno, S/S Kalle Tihveriäinen, S/S Antero, S/S Tommi, S/S Halla XVII, S/S Warkaus, S/S Unnukka, S/S Hurma, S/S Repola 5, S/S Lauri, S/S Enso, S/S Ahti, S/S Papinniemi, S/S Kaima, S/S Ansio, S/S Lalli, S/S Wenno, S/S Heikki Peuranen, S/S Tippa ja S/S Mikko

Lue lisää Saimaan höyrylaivaregatasta ja muista ajankohtaisista tapahtumista Puumala-lehdestä 21.7.2021.