Yritysyhteistyö ja osuuskuntatoiminta mukaan matkailupalveluiden markkinointiin

Tuula Vainikka vastaa Puumalan matkailumarkkinoinnista. Kuva Matti Vainikka.

Kunnanhallitukselle ehdotetaan tänään keskiviikkona uudenlaista tapaa järjestää kunnan matkailupalveluita. Ehdotusta ovat yhdessä yrittäjien kanssa olleet valmistelemassa markkinointipäällikkö Tuula Vainikka ja palvelujohtaja Anne Julin. Ajatuksena olisi pilotoida yhteistyötä matkailuyritysten ja osuuskunta Saimaa Coopin kanssa.
-Puumalan kunta markkinoi aktiivisesti verrattuna vastaavankokoisiin kuntiin ja yrittäjät tekevät tietysti omia panostuksiaan. Uudessa mallissa nämä olisivat helpommin yhdistettävissä keskenään.

-Suurin muutokseen pönkittävä asia on toimintaympäristön muutos eli digitaalisuus, sanoo Tuula Vainikka.

Nykymatkailija asioi ja ostaa yhä enemmän verkosta. Kuntasektorinkin odotetaan vastaavan tähän huutoon. Myös pienen yrittäjän tilanne voi olla hankala digimarkkinoinnin osalta.
Tuula Vainikka näkee, että yrittäjät ovat kokeneet visitpuumala.fi -sivuston hyvänä alustana, jonka kautta asiakkaat ovat hyvin saavutettavissa. Tämä tuli esiin Neljä vuodenaikaa Puumalassa -​yritysryhmähankeen vetäjän Markku Litjan ja kunnan yhteistyössä matkailuyrittäjille teettämässä kyselyssä. Kyselyn vastaajista yhtä lukuun ottamatta kaikki pitivät yhteistyömallia hyvänä ajatuksena. Jatkokehitystä on tehty tämän palautteen pohjalta.

 

Lue lisää päivän Puumala-lehdestä.