Venäläisten matkailijoiden puuttuminen aiheuttaa murhetta

Arkistokuva: Hanna-Mari Tyrväinen

Kotimaiset matkailijat ovat paikanneet venäläisiä Puumalassa, jossa yöpymistilastot ovat poikkeuksellisen hyvät verrattuna koko maakunnan ahdinkoon.

Tiina Judén

Järvi-Suomen suuralueen tuleva talvikausi jää ilman venäläisiä loma- ja ostosmatkalaisia ja muita ulkomaisia turisteja. Järvi-Suomi on yksi Suomen matkailun neljästä suuralueesta. Aluetta markkinoidaan ulkomailla Lakeland -brändin alla. Maakuntaliitolta saatujen tietojen mukaan turistien puuttumisella on kohtalokkaita seurauksia monille alueen matkailualan yrityksille ja työpaikoille.

 

Puumalan tilanne näkyy kuitenkin matkailutilastoissa päinvastaisena verrattuna koko Etelä-Savon maakuntaan. Vuoden alusta huoneiden käyttöaste on ollut Puumalassa 37,7 prosenttia (vuotta aiemmin 33,8 prosenttia), kun se koko maakunnassa oli 38,3 prosenttia (vuotta aiemmin 42,9).

Kesän parhaana kuukautena eli heinäkuussa huoneiden käyttöaste oli huikeat 92,1 prosenttia, kun luku Etelä-Savossa oli keskimäärin 66,2 prosenttia. Tilastosta puuttuvat kuitenkin pienet toimijat.

-Iso murhe on venäläisten puute. Toisaalta kotimaiset matkailijat ovat paikanneet tosi hyvin heitä. En siis näe Puumalan osalta niin suurta murhetta, toteaa Puumalan yrittäjien puheenjohtaja ja Okkolan lomamökkien yrittäjä Paula Okkola.

 

Lue koko artikkeli tänään 16.12. ilmestyneestä Puumala-lehdestä!