Matias Hildeniä esitetään Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Matias Hilden arkistokuvassa kunnantalolla.

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden on hakenut Ruokolahden kunnanjohtajan virkaa. Hakijoita oli kaikkiaan 11 henkilöä, joiden nimet julkaistiin viime torstaina.

Ruokolahden kunnanhallitus kokoontui maanantaina, joka päätyi pitkän kokouksen päätteeksi esittämänään Hildeniä kunnanjohtajan virkaan. Henkilöhaastattelut oli tarkoitus pitää 23. marraskuuta, mutta kunnanhallitus katsoi, ettei haastatteluille ole tarvetta, koska Hilden oli ainut hakija, jolla oli entuudestaan pitkän linjan kokemus kuntajohtamisesta.

Timo Kärki (kok.) jätti asiasta eriävän mielipiteen.

 

Vastikään Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ei ottanut virkaa vastaan ja hakuprosessi alkoi alusta.

-Kun tutustuimme hakemuksiin ja hakijoista tehtyyn ansiovertailuun, niin lähtökohtaisesti Matias Hilden oli ihan omaa luokkaansa työkokemuksensa suhteen ja nousi tästä koko porukasta esille hyvin suvereenisti, toteaa Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen.

Paanasen mukaan Hildenin taakse jäävässä seuraavassa ryhmässä muutamalla hakijalla oli hyvin samantyyppistä työkokemusta ja he näyttäytyivät ansiovertailussa keskenään samanlaisina.

-Kunnanhallitus oli lähes yksimielisesti sitä mieltä, että etenemme yhden haastattelun taktiikalla. Toki tiedämme, että valtuusto voi halutessaan valita hallituksen esityksen lisäksi vielä jonkun muun, jos kokee siihen tarvetta.

 

Ruokolahden kunnanvaltuusto päättää asiasta ensi viikon maanantaina 23. marraskuuta.

Luet huomenna tuoreesta lehdestä Matias Hildenin kommentit ja syyt hakeutua Ruokolahden kunnanjohtajaksi.