Lietvedentien kuolonkolarista syytetty tuomittiin sakkoihin

Etelä-Savon käräjäoikeus on ratkaissut Lietvedentiellä kesällä 2018 tapahtuneen kuolonkolarin osalta vaatimukset enemmälti hyläten. Syytetyn nuoren naisen syyksi luettujen liikenneturvallisuuden vaarantamisen, kuolemantuottamuksen, sekä kolmen henkilön vammantuottamuksen ei katsottu olevan törkeitä tai tahallisia. Nainen tuomittiin teoista sakkoihin.

Käräjäoikeuden mukaan syytetyn huolimattomuus ensimmäisessä syytekohdassa eli liikenteen vaarantamisessa ei ollut törkeää. Näin ollen törkeän tekomuodon edellyttämä törkeä huolimattomuus ei täyty myöskään muissa syytekohdissa.

 

Onnettomuudesta syytettynä ollut vuonna -95 syntynyt nainen velvoitetaan korvaamaan valtiolle käräjäoikeudessa aiheutuneista kustannuksista yhteensä 3.699,72 euroa, mille määrälle on maksettavakorkolain 4 §:n 1 momentin mukaista korkoa kuukauden kuluttua tuomionantamisesta lukien. Lisäksi vastaaja määrätään suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80,00 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lietvedentiellä tapahtuneessa kohtaamiskolarissa menehtyi vastaan tulleessa ajoneuvossa ollut 16-vuotias tyttö. Muut autossa olleet matkustajat loukkaantuivat. Myös syytetty nuori nainen joutui sairaalahoitoon.