Kirjakemmakoita ei järjestetä ensi vuonna

Kuvassa Olavi Rytkönen ja Heli Laaksonen kesän 2020 Kirjakemmakoiden runoristeilyllä.

Kirjakemmakoiden järjestämisessä tulee välivuosi vuonna 2021. Korona aiheuttaa paljon epävarmuutta ja valmistelut olisi aloitettava hyvissä ajoin, joten Puumalan kunta katsoo viisaammaksi jättää kemmakat väliin. Kulttuuripalvelut tarjoaa kuitenkin kouluvierailut yhtenäiskoulun oppilaille entiseen tapaan.

-Mahdollisesti järjestämme yksittäisen kirjallisuusluennon tai muuta sellaista yhteistyössä esimerkiksi kansalaisopiston kanssa – jos korona sallii, sanoo Puumalan markkinointipäällikkö Tuula Vainikka.

Koronakesänä itä-länsiteemaiset Kirjakemmakat kokosi yhteen lähes 400 kirjallisuuden ystävää. Kirjakemmakat-tapahtuman järjesti tänä vuonna viidennen kerran Puumalan kunnan kulttuuripalvelut Puumalan Kalevalaisten Naisten, Puumala-Seuran, Puumalan veneseuran, Puumalan Marttojen, Sahanlahti Resortin ja useiden yksityishenkilöiden tuella.