Nestorin tilalle tulee kevyempi lautta

Kaarel Kruuse on yksi Kietävälän lossin viidestä kuljettajasta.

Kaarel Kruuse on yksi Kietävälän lossin viidestä kuljettajasta.

4.12.2019

ELY-keskus on kilpailuttanut 40 lauttapaikan liikennepalvelut ja solminut neljä siirtymäkauden sopimuspakettia, joilla poistetaan pahimpia liikenteen solmukohtia ja kehitetään liikennettä.

Kietävälässä Viljakansaaren ja Partalansaaren välillä kulkevaan lossiliikenteeseen tämä tarkoittaa sitä, että kantavuudeltaan 150 tonninen Nestori-lautta siirtyy Arvinsalmeen, josta Liperin ja Rääkkylän kuntien rajalla kulkeva 60 tonnin lossi vaihtaa päikseen tukikohtansa Kietävälään.

-Nestori on ollut ylimitoitettu Kietävälän käyttäjämäärään nähden. Alun perin Nestorin piti siirtyä jo 2018 Vekaransalmeen, mutta sillan rakentamisen johdosta lossi päätettiin siirtää Arvinsalmeen, jossa on paljon raskasta liikennettä, toteaa tieinsinööri Tapani Jaakkola Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Luet aineesta lisää tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä.