Kangaskauppa myytävänä

Marjatta Leinonen on palvellut puumalalaisia käsityöasioissa jo kohta 50 vuotta.

30.10.2019

Mikseimikkeli.fi/yrityskaupat-nettisivustolla on tällä hetkellä kahden puumalalaisen yrityksen myynti-ilmoitus. Ravintola Virta solmi yhteistyökuviot Miksein kanssa jo keväällä ja yrityksen myynti-ilmoitus näkyy myös valtakunnallisilla myyntikanavilla kuten yrityspörssi.fi ja firmakauppa.fi.

Kangaskauppa Löytöluhdin yrittäjä Marjatta Leinonen odotteli kesäsesongin päättymistä ja ensimmäinen tapaaminen yritysneuvoja Mari Meriläisen kanssa on tänään keskiviikkona.

Leinonen on palvellut puumalalaisia käsityöasioissa kohta jo 50 vuotta, ensin käsityöneuvojana ja viimeiset 35 vuotta kangaskauppiaana.

-Olen etsinyt yritykselle jatkajaa jo muutaman vuoden. Asiasta tulee aina haasteltua, kun tapaan sopivia ihmisiä, että olisiko heillä kiinnostusta yrittäjyyteen. Sen suuremmin en ole asiaa vielä esillä pitänyt, Leinonen toteaa.

-Nyt ikää on mittarissa kuitenkin jo aika paljon ja jossain välissähän se pitää tapahtua, vaikka ei tässä mikään hätä olekaan, yrittäjä toteaa.

LEINOSEN kontakti Miksein yritysneuvojaan syntyi kunnan elinkeinokehittäjä Heikki Pietarisen välityksellä.

-Yrittänyttä ei laiteta. En odota, että tässä mitään nopeasti tapahtuu, mutta koskaan ei voi tietää, jos joku yrittäjä innostuu. Hänellä olisi hyvä olla alan koulutus, sillä täällä tarvitaan pukuompelijaa, verhonsuunnittelijaa ja ompelijaa, Leinonen sanoo.

-Ja ainahan tässä on erilaisia kehittämismahdollisuuksia.

Itse hän ei ole enää jaksanut kehittää toimintaa, vaikka tuotteistusta onkin välillä mietittävä. Muuten kaikki on mennyt omalla painollaan.

-Tietysti tärkeimpänä ajatuksenani on ja varmasti muillakin puumalalaisilla, että yritys säilyisi, eikä se loppuisi kokonaan. Ja vaikka minulla on liiketila myytävänä, en minä ole vielä lopettamassa. Katson nyt vaan vaihtoehtoja, koska jossain vaiheessa tilanne tulee kuitenkin vastaan.

Lue yritysten omistajavaihdokseen keskittyvästä hankkeesta tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä.