Kirkonkylän Nosto-automaatista saa rahaa jälleen keskiviikkona

Ongelmien pitäisi olla ohi keskiviikkona.

11.6.2019 klo 17

Viikonlopusta alkaen epäkunnossa ollut Kirkonkylän Salen seinässä oleva Nosto-pankkiautomaatti on toiminnassa keskiviikkona. Täsmällistä aikaa, jolloin automaatti on käytössä, ei ole tiedossa.

Epäkunnon syy on se, että rahat ovat loppuneet eikä automaattiin ole jostakin syystä useampaan päivään saatu rahaa. Automaattiin tuodaan keskiviikkona rahaa.

-Rahan menekki on yllättänyt ja vaikka täyttökertoja kevääseen verrattuna on jo lisätty, silti rahan tarvetta ei ole osattu arvioida oikein, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon asiakkuuspäällikkö Marja-Leena Koukonen.

Koukonen sanoo, että rahahuollosta vastaava taho pyrkii ennakoimaan mahdollisimman hyvin, että nyt nähdyn kaltaista katkosta ei jatkossa pääse käymään.

-Varsinkin vilkkaat kesäkunnat, joita myös Puumala on, tuottavat alkuun haasteita ennen kuin rahan kausiluontoisesti kasvavasta menekistä saadaan riittävän luotettava kuva, miettii Koukonen.

Koukonen sanoo, että pankkiautomaatti on yksi tärkeimmistä palvelumuodoista paikallisten lisäksi myös mökkiläisille ja matkailijoille.

Kari Kauppinen