Viljakansaaren Petäjäniemen maastopalossa paloi kymmenen hehtaaria

Maastopalosa paloi metsää kymmenen hehtaaria.

24.05.2018

Sammutustyöt Viljakansaaressa ovat pelastuslaitoksen osalta päättyneet ja vastuu jälkivartioinnista on luovutettu maanomistajille.

Viljakansaaren Petäjäniemen maastopalosta annettiin hälytys 7.40 torstaiaamuna ja iltapäiväyhden maissa palo saatiin hallintaan.
Rajavartiolaitoksen pienempi helikopteri pyydettiin apuun, koska palo levisi yli kilometrin päähän tiestä louhikkoon. Pelastuslaitoksen letkuihin ei riitä painetta niin pitkän matkan päähän. Helikopteri kuljetti kerrallaan noin 600 litraa vettä ja se laski yhteensä kymmenen vesilastia etenevän tulivyöhykkeen päälle.
Helikopterin sammutusvesilastin alle ei saa mennä, koska helikopteri ottaa sammutusvetensä järvestä ja mukana on tullut joskus kiviä, kaloja ja tukinpätkiä.

Maastopaloa sammuttamassa olleet Timo Pesonen Puumalasta ja päivystävä palomestari Eero Aho.
Maastopaloalueella oli käytettävä hengityssuojainta.

Etelä-Savon päivystävä palomestari Eero Aho Mikkelistä kertoi, ettei 15 vuoteen muista yhtä pitkää metsäpalovaroitusaikaa kuin nyt on ollut. Sääennusteessa ei ole näkyvissä sadetta yhteentoista päivään.
-Palo saatiin hallintaan ja vartiointi on alkanut. Sää muuttui tuuliseksi ja kun sammutusveden kastelema maasto kuivuu nopeasti, voi palo helposti roihahtaa uudelleen rutikuivassa kanervikossa.
Aho ei suosittele kulottamista tai minkäänlaisen avotulen tekoa.

Paloa oli sammuttamassa yli 30 miestä Mikkelistä, Puumalasta, Sulkavalta, Lohikoskelta ja Ruokolahdelta.
Aho kiittää sammutusväkeä hyvästä työstä.

Sammutushelikopterilla meni puolitoista tuntia aikaa saapua kohteeseen. Puumalasta se lensi Leppävirralle sammuttamaan maastopaloa.
Maastopalosta ei tullut henkilövahinkoja, eikä palosta aiheutunut vaaraa ihmisille.

Minna-Liisa Riestola