Etelä-Savon sote-kuntayhtymä jakaa rivejä

Maakunnan yhtenäinen sosiaali- ja terveystoimen kuntayhtymä voisi ehkä toteutua, jos kaikki kunnat olisivat sen takana. Edellytyksenä on, että koko maahan tulee vähintään 19 sote-kuntayhtymää. Mutta Savonlinna ei alun perinkään ole ollut neuvotteluissa mukana. Kunnille tulisi säästöä yhtenäisestä, maakunnallisesta sote-kuntayhtymästä. Maakuntatason hallinto voisi jatkua muissakin yhteisissä asioissa. Puumalassa ollaan Etelä-Savon kuntayhtymän kannalla. Mutta maakunnan kansanedustajien mielipiteet jakautuvat. Jos valtakunnan tasolla päätetään, että sote-kuntayhtymiä tulee vain 14-15 koko maahan, Etelä-Savon sote-kuntayhtymä ei toteutuisi. Sote-kuntayhtymän perustaminen on toinen muutos sosiaali- ja terveydenhoidon palveluissa sen jälkeen, kun vanhuspalvelulain myötä terveyskeskuksen vuodeosasto muutettiin palvelukodiksi. Johtava sairaanhoitaja on Liisa-Leena Vidman, kuvassa etualalla, vetää yhteisjumppaa palvelukodin kesäjuhlilla.

Lue lisää Puumala-lehdestä.