Hurissalon kesäteatterilavalla nähdään Pullervo ja Nestorin poika

Hurissalon harrastajateatteri kävi Pullervo ja Nestorin poika -näytelmää läpi ensimmäistä kertaa viime viikolla. Yhteisessä pöydän äärelle kokoontuivat Liisa Käkränen (vas.), Ulla Ajanto, Timo Korppi, Reijo Parkkinen, Ilkka Korhonen, Jenni Kosonen, Noora Virtanen, Oliver Kuusinen, Jirko Arpiainen, Enna Myyryläinen ja Seija Ikonen. Kuvan otti Niina Väisänen.

27.9.2018
Tuhansien laulujen säveltäjä Juha Vainio täyttäisi tänä vuonna 80 vuotta. Vaikka säveltäjän yksi tunnetuimmista kappaleista ”Vanhoja poikia viiksekkäitä”, juontaa tarinansa aikoinaan Lintusalossa asuneeseen Nestori Reposeen, on vain silkkaa sattumaa, että harrastajateatterin ensi kesän näytelmäksi valikoitui lopulta Reposesta kertova näytelmä Pullervo ja Nestorin poika.

Kantaesityksensä saavaan näytelmään on kehitetty tarina, jossa Nestorin poika lähtee etsimään isänsä hautakiveä sekä isänsä ja sukunsa juuria. Ja kun poikamies on, niin löytää sitten itselleen uuden onnen.

Ensimmäinen näytös on jo kirjoitettu. Käsikirjoittaja Timo Korppi kertoo näytelmästä uusimmassa lehdessä.

Juttua on korjattu. Nestori Reposen kotipaikka ei ollut Hurissalo kuten jutussa aluksi virheellisesti mainittiin, vaan Lintusalo.