Matti ja Teppo Siltakemmakoilla: Jos soittaisimme koko tuotantomme, aikaa menisi kaksi viikkoa

10.8.2017
Matti ja Teppo aloittivat Siltakemmakoiden konsertit takuuvarmalla, reipasrallisella tyylillään viime viikon keskiviikkona. Parivaljakko nauratti yleisöä vitseillään ja kertomuksillaan perhe-elämänsä sattumuksista. Molemmat miehet ovat jo isoisiä ja juttua riitti niin kypsän iän saavuttaneiden miesten sielunelämästä kuin lastenlastenkin tokaisuista.

Legendaarinen Kissankultaa sai yleisön nostalgiselle tuulelle. Välispiikkinä Matti muisteli, miten 1970-luvun alussa Toivo Kärki ennusti kyseiselle kappaleelle huikeaa menestystä. Historia osoittaa, että niin kävikin. Konsertin aikana kuultiin myös muutama uusi kappale, jotka julkaistaan syksyn aikana ilmestyvällä uudella levyllä.

Veljesten musiikkituotanto käsittää puolitoista miljoona levyä.

-Jos soittaisimme koko tuotantomme läpi tänä iltana, meiltä menisi siihen kaksi viikkoa kahden tunnin sijaan, nauratti Matti yleisöä konsertin alussa.

Tuusulalaiset Helena Thomander-Lindén ja Pekka Lindén ovat fanittaneet Matin ja Tepon musiikkia jo vuodesta 1986 saakka. Pariskunta muistaa kyseisen vuoden erityisen hyvin siksi, että he menivät tuolloin naimisiin.

-Matti ja Teppo ovat ammattilaisia, joiden ääni soi vuosi vuodelta kypsemmin, Thomander-Lindén toteaa.
Helena Thomander-Lindén kertoo, että Matti ja Teppo ovat Merikanto-suvun kaukaisia jälkeläisiä, kuten hän itsekin. Laulajat kiinnostavat osin myös yhteisen sukutaustan vuoksi.

-Nuorempina tuli käytyä tanssilavoillakin, mutta nykyisin käymme lähes pelkästään konserteissa, kertoo Pekka Lindén.

Muita Siltakemmakka-esiintyjiä olivat Sanni, Paula Koivuniemi, Eppu Normaali, Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Irina, Stig, Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen. Ohjelmassa oli myös Kemmakkakirkko, jossa Janne Martikaisen yhtye esitti Gospel-musiikkia. Siltakemmakat pidettiin 2.-5.8.

Sofia Flygare

Lue lisää Siltakemmakoista uusimmasta Puumala-lehdestä.