Temolan viinitilan tuote valittiin vuoden tilaviiniksi

15.4.2016
Vuoden 2016 parhaaksi tilaviiniksi on valittu Niiniviini, joka on makea mustaherukkaviini. Temolan viinitilan tuote sai parhaan palkinnon tänään Tampereella.
Voittanutta ja ainoaa kultamitalipisteille yltänyttä Niiniviiniä luonnehdittiin ulkonäöltään kiiltäväksi, nuorekkaaksi ja purppuraiseksi. Sen tuoksua pidettiin kypsän hapokkaana. Viinissä havaittiin kirpeää pirskahtelevaa poltetta, ja sitä pidettiin hieman särmikkäänä mutta täyteläisenä. Kokonaisvaikutelmaltaan viini arvioitiin tasapainoiseksi eikä liian makeaksi jälkiruokaviiniksi, jota on helppo yhdistellä.
Samalla tuotteella voitto tuli myös vuonna 2008.
Palkinnon otti vastaan Temolan viinitilan isäntä Matti Hytti.
Kilpailuun, joka toimii samalla tilaviinien aistinvaraisena laatuluokitustilaisuutena, osallistui 52 tilaviiniä ja kuusi likööriä. Määrä on kasvanut viime vuosista ja osoittaa teknisen tekemisen vakiintuneen korkealle tasolle, jolla voidaan tuottaa jopa lajikeviinejä.
Niiniviini kilpaili jälkiruokaviinien sarjassa. Lisäksi Temolan viinitila palkittiin kuohuviinien sarjassa, jossa parhaaksi tuli valituksi tilan kuivahko Maijastiina-vadelmakuohuviini. Valinta tälle viinille oli jo kolmas.